Haberler

HASTA YATAĞI İLE HASTA BAKIMI: SONUÇ – 8

SONUÇ

Bası yaralarının önlenmesinde en büyük rol hastaya 24 saat hizmet veren hemşireye, hasta bakıcıya veya hasta yakınına düşmektedir.

Hastanelerde hemşirelerin iş yükünün artmasının bası yarası oranını %50 arttırdığı saptanmıştır. Her iki saatte bir hastanın pozisyonu değiştirilerek basının dağıtılmaya çalışılması da yeni riskleri beraberinde getirmektedir.

Yan pozisyonlamalarda kemik çıkıntılarının olduğu bölgelerde daha fazla basınç oluşmakta ve bu alanlarda da yeni ülserler oluşmaktadır. Bu pozisyonlamalar mekanik hareketlerle sağlanmaya çalışıldığında sağlanan faydadan çok zarar oluşturabilmektedir. Sensörlerle yapılan ölçümlerde yan pozisyonlama sırasında hastanın kilosu ile orantılı olarak cm2’de oluşan basıncın sırt üstü yatarken cm2’de oluşan basınçtan üç kat daha fazla olduğu belirlenmiştir.

Hastane şartları ve ev şartları birbirinden tamamen farklı ihtiyaçları beraberinde getirmektedir.

Özellikle yoğun bakım şartları ilave gereksinimleri doğurmaktadır. Tüm bu ihtiyaçlar düşünülerek yoğun bakım şartlarına uygun BedAiD® Yoğun Bakım Yatağı farklı özelliklerde sunulur.

Kumanda kontrol paneli kırılmalara karşı sistemin içinde hazırlanan özel hazneye yerleştirilir. Bu sayede ani müdahalelerde düşmesi, kırılması engellenerek kumanda kontrol paneli korunmuş olur.

Hasta sirkülâsyon hızı ve yoğunluğu nedeni ile gerekli hijyenin sağlanabilmesi için sistem ped ile desteklenir. İkinci bir kılıf ile hijyen şartları maksimum seviyede sağlanır.

Ev ve hasta bakım merkezlerinde bireysel kullanıcılara yönelik hazırlanan hasta yatakları ise tamamen hastaya özel hale getirilir. Hastanın boyuna, kilosuna ve ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan ürünler vakanın durumu ve ihtiyaçları göz önünde tutularak farklı dansitelerde ve gerekli ise ilave ünitelerle hazırlanır. Modifiye çalışmaları ile kişiye özel hale getirilen ürün hastaya maksimum koruma sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir